Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Howrse használata

Első lépés: Tehát az első lépés az oldalon a regisztrálás. Ehhez az oldal közepén találsz egy nagybetűs felíratott (REGISTER NOW, IT'S FREE!), amire ré kell kattintani. 

nevtelen.jpg

 

Második lépés: Az oldal elvileg angol, de a kép most magyar, így az is elég, ha csak elmented, de azért leírom, hogy hogyan kell. Elöszőr válaszd ki, hogy lovat vagy pónit szeretnél-e. Utána írd be a nevét és a nemét. Ezután kattints a "CONTINUE REGISTRATION" gombra.  

nevtelen2.jpgHarmadik lépés: A kép szintén magyar. Elöszőr ki kell választanod, hogy milyen fajta legyen a ló vagy póni. A fajták mellett láthatod a tulajdonságukat is. A különböző fajtákhoz színek is társulnak ezek angolul vannak mivel a színt amúgy is látni.

nevtelen3.jpgNegyedik lépés: A te adataid, itt kell megadnod a felhasználóneved, a jelszavad, a szponzorod és a reklámkódod. Azt hiszem az elsővel nem lesz gond. A jelszónak minimum 6 karakterből kell állnia. A szponzorodhoz azt kell beírni aki mutatta neked a játékot, de mivel nem biztos, hogy van olyan ezért szerintem az nem kötelező, de ha mégis akkor beírhatsz nagyon egyszerű neveket is pl.: Mary vagy Kate ezek általába mindig szoktak lenni. Azt meg nagyon megköszönném ha az én nevemet írhátok be (victoria.hun) mivel mindenki aki meghív valakit jutalmat kap :D. A reklámkód nem kötelező. Ha ezekkel meg vagy akkor kattints a négyzetre majd az "END REGISTRATION" gombra.  

nevtelen4.jpg

 

Ötödik lépés:  Na ugye nem is volt nehéz. Most lépj be a lovadhoz, Írd be a felhasználó neved és a jelszavad, majd kattints a "CONNECTION" gombra.

 nevtelen5.jpg

 

Mostantól már nem számozom a lépéseket. 

nevtelen6.jpg Íme a lovad !! :) Aranyos, ugye? :) Egyébként bármikor átnevezheted a név fölötti körre kattintva. 

Szóval most kezdődik a lovad felnevelése. De elötte megmutattom az oldal részeit. :)

 

 

 

 

 

 

 

Elöszőr nagyon fontos, hogy küld el az e-mail címedre a jelszavad, mert semmilyen üzenetet nem kaptál az e-mail címedre így, ha tegyük fel, egy ideig hanyagoltad a pacid, de újra be akarnál lépni hozzá és nem tudod a jelszavad akkor hiába forgatod át a posta ládád. Jobb biztosra menni. :) Ezt a képet az oldal fenti részén láthatod.

 nevtelen7.jpg

 

nevtelen8.jpg

A lovad mellet látsz egy téglalap alakú dobozt.

A felső "CARE" részben etetheted, itathatod, simogathatod, ápolhatod és adhatsz neki nyalánkságokat. Csak kattints arra az ikonra, amilyeket szeretnéd igényelni és a lovad meg is kapja. Ha rákattintasz valamelyikre az szürke lesz így azt már  nem tudod neki adni egy darabig. Azok az ikonok is szürkék amiket még nem tudsz használni mert mondjuk még fiatal a lovad hozzá.

Az alsó "NIGHT" részben a "Put to bed" és az "Age" azaz a "Menjen aludni" és "Kor" ikonokat láthatod. A "Menjen aludni" ikon azért szürke mert a lovam még túl fiatal hozzá. A "Kor" ikon arra szolgál, hogy ha a lovad kap életkor pontokat akkor erre az ikonra kattintva lehet idősebb. Ez 2 hónappal teszi idősebbé. 

 

 De hogyan is kapsz életkor pontot? Elöszőr is nézd meg ezt a képet:

 nevtelen9.jpg

Ezt az oldal fenti részén láthatod. Annyi a feladatod, hogy kattints a "Start the guests"-re, mivel ezzel feladatokat fogsz kapni, amiket, ha végre hajtasz teljesen megismered a játékot ráadásul pénz, nyalánkságokat, meglepetéseket és életkor pontokat is szerezhetsz vele. :) Most még nem muszály rámenned, mert még megmutatom az oldal további részeit is.

 

nevtelen10.jpgEzt a képet a lovad alatt találod. Azt hiszem magáért beszél a kép. Ezeket a pontokat gondozással növelheted, illetve a feladatok helyes megoldásánál kapsz plusz %-okat.

 

nevtelen11.jpg

A Care és Night doboz alatt találsz egy Órát és Történetet a lovadról. Az óra nem a pontos időt mutatja, hanem azt, hogy a lovadnál jelenleg mennyi az idő, ez az óra akkor megy ha csinálsz vele valamit. A történet pedig azt jelzi, hogy mit és mikor csináltál vele.

 

 

 

 

nevtelen12.jpgA következő dobozt a lovad állapota alatt találod. Ez most jelen pillanatban a "Characteristics" oldalon van. Ezen a fajtát, a nemet, a korát, a gondozóját, a születési dátumát stb. láthatsz. Alatta a tréning során megszerzett pontokat láthatod, alatta pedig a versenyek nyereményeit. A következő "Genetic" oldalon  azt látod, hogy mik a fajtára jellemző dolgok, pl.: az ugratás, az idomítás, ezek mellet egy számot látsz az azt jelenti, hogy mennyire tehetséges a lovad egy adott dologban, ez tréningnél és versenyzésnél  lesz jelentős. A következő "Bonus" oldalon pedig a búnuszaidat láthatod.

 

 

nevtelen13.jpg

A jobb részen a Lovardát (Equestrian Center), a Tréninget (Training), a Lovaglást (Rides), a Versenyzést (Competitions) és a Szaporodást (Reproduction) láthatod, mivel az én lovam még fiatal ehhez ezért itt most csak azt írja ki, hogy mikor csinálhatja ezeket pl.: A tréninget 2 éves korában, de nem kell megijedni, mint mondtam itt másképp telik az idő :)

A fenti részen az üzeneteket és a pénzedet láthatod. a Howrse-n a fizető eszköz az Equus és a Pass. Equust a lovad érdemelhet ki (verseny, lovagló óra), vagy te is goldozhatsz érte. Ezzel tudod megvenni az ételeket és a felszereléseket a nevtelen14.jpglovad számára. A Passt az fekete piacon azaz a "Black market"-be fogadják el, de ne izgulj lesz részed neked is benne. :)

 

Na és akkor most már ismered az egész oldalt katt a "Start the guests"-re és kezdödjék a játék! :)

Mivel itt most feladatok, néha kérdések lesznek ezért a választ nem mondom meg csak lefordítom:

1. Itasd meg a lovad! - jutalom: 100 equus

Ha kész vagy mindig kattints a "Read the next quest"-re !!

2. Tisztitsd meg a lovad! - jutalom: 5 'turnips'(fehérrépa)

3. Adj egy 'turnip'-ot (fehérépát) a lovadnak! - jutalom: 2 életkor pont

4. Hány százalékon van jelenleg a lovad energiája? - jutalom: +10% energia

5. Növeld a lovad életkorát 2 hónaposra! ("Age" gomb) - jutalom: 100 equus

6. Írd le mi a minimun életkor, amikor a lovad elkezdhet versenyezni! - jutalom: 3 életkor pont

7. Növeld a lovad életkorát 4 hónaposra! - jutalom: +10% energia, +10% egészség, +10% hangulat

8. Válaszd ki mit csinálhat a lovad ha 6 hónapos lesz! válaszok: 1. elmehet lovagolni 2. megszállhat egy lovardában 3. versenyezhet - jutalom: 200 equus

9. Növeld a lovad életkorát 6 hónaposra! - jutalom: 5 fehérrépa

10. Regisztráld a lovadat egy lovardába!  - jutalom: 300 equus

11. Etesd meg a lovad! - jutalom: 4 életkor pont

12. Vidd ki a lovad a mezőre! - jutalom: 5 fehérrépa

13. Mennyi takarmányt evett ma a lovad? ("Feed"-nél találod) - jutalom: 5 életkor pont

14. Vidd el a lovadat aludni! - jutalom: 200 equus

15. Menj el dolgozni! (Profile->My job vagy ebben az ablakban a "Become a groom") - jutalom: 400 equus

16. Neveld a lovad életkorát 8 hónaposra! - jutalom: 1 halhatatlanság (ez egy cucc a fekete piacról)

17. Játsz a lovaddal! - jutalom: 1 energia tápkeverék

18. Menj a személyes oldalodra és változtasd meg a bemutatkozásod! - jutalom: 5 életkor pont és 5 fehérrépa

19. Növeld a lovad életkorát 20 hónaposra! - jutalom: 1 homok óra

20. Menj lovagolni a lovaddal! - jutalom: 5 életkor pont

21. Írd le azt, hogy hány karma pont szükséges ahhoz, hogy elkészítsd az első kiegészítést! (katt a "clue"-ra majd a "click here to veiw it"-re, ekkor a legfelső ablak, felelső sorában megjelenik az a szám amit keresel) - jutalom: 5 fehérrépa

22. Növeld a lovad életkorát 2 évesre! - jutalom: 700 equus

23. Tréningelj a lovaddal! - jutalom: +10% minden szakképzetségre (skills)

24. Mennyibe kerül a Golden Apple (arany alma)? ("Breeding"-> "Black market") - jutalom: 1 Golden Apple (arany alma)

25. Add oda az Arany almát a lovadnak (a Bónuszok közt találod, de vigyázz ez a cucc is a fekete piacról van :D) - jutalom: 1 fekete orchidea

26. Gondoskodj a lovadról és vidd el aludni! - jutalom: 500 equus

27. Mennyi equust kaphatsz azért mert meghívtál egy új játékost? (itt szintén a "clue" majd a "sponsoring page"-en megtalálod rá a választ) - jutalom: 3 energia tápkeverék

28. Növeld a lovad életkorát 3 évesre! - jutalom: 1 csokóhal bónusz

29. Vegyél részt egy versenyen a lovaddal! Races (Galoppverseny), Cross-Country (Tereplovaglás), Dressage (Díjlovaglás), Showjumping (Díjugratás), Barrel Racing (Hordókerülés). (Itt fontos az, hogy legyenek felszereléseid, egyébként alapból kapsz de ha akarsz vehetsz is (igaz azok sokkal jobbak mint amiket kapsz). Venni itt tudsz: Breeding -> Store) - jutalom: 2000 equus

30. Megcsináltad az összes feladatot! Ügyes vagy :) A jutalmad egy ajándék kattints a "Go get the gift" gombra és nézd meg mit kaptál :)

Tetszik igaz :D Kattints a "Finish the quests"-re és gondoskosdj a lovaKról :)