Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Védőfelszerelések

2011.08.15

Lovaknak: Praktikus "zoknik"

 

big_0003312693.jpg

 

 

Gyors vágtába kapcsolva a lábak akár egy óvatlan mozdulat folytán is könnyen megsérülhetnek. Bizonyos védőfelszrelések (ínvédők, pataharangok és -gyűrűk) kellően védenek a horzsolások ellen, amelyeket leggyakrabban futás közben szerezhetnek, hiszen elülső és hátulsó lábaik olykor összeütközhetnek. A pataharangok arról gondoskodnak, hogy a hátsó paták, nehogy sérülést okozanak a mellsőknek. Ezek akkor is nagyon praktikusak, ha meg szeretnénk őrizni a patkókat, hiszen így nehezebben tudja kedvencück letaposni a mellsőkről őket. 

 

 

Lovasoknak: A kobak

 

determination_by_crazyfish_ooo-d42fi3o.jpg

 

A lovagláshoz szükséges lószerszámok  beszerzése mellet a magad biztonságáról sem szabad megfeletkezned. Lovasöltözéked legfontosabb kelléke a lovaglósisak, azaz a kobak. Ezt nem csak lovagláskor kell viselnes, hanem akkor is, amikor lovak között sétálsz, különösen,ha rakoncátlanul rúgkapáló csikók is vannak közöttük. Ha már sikerült beverned vele a fejed, vagy ha leejtetted valahová, máris új sisakot kell venned, ezért minden úgy kell bánnos vele, mint a hímes tojással. 

 

A lovaglónadrág

A nadrágok közül mindig olyat válassz, amely teljesen testhez simul, és nincs rajta olyan belső varrás, mint pl. a farmereken, hiszen ezek kényelmetlenül kidörzsölhetik a bőrödet.

a_lot_of_leaving_left_to_do_by_blissfully_blind.jpg

 

Lábbelik 

 

Lábadra hosszú szárú, sima talpú, kis srakú lábbelit, azaz lovaglócsizmát húzz, ami nem csúszik át a kengyelen. A csizma helyett akár válszthatod a lovaglócipő és chaps kombinációt is.

 

A védőmellény

 

Hátad és mellkasod biztonságáról védőmellénnyel gondoskodhatsz. Habszivacs bélése enyhíti a sérüléseket, ha véletlenül leesnél a lóról. A maximális védelem érdekében azonban 3-4 évente nem árt cserélned mert bélése idővel veszít rugalmasságából. A védőmellények biztonsági kategóriáját színes cimkéik segítségével állapíthatod meg. A legnagyobb biztonságot a vörös címkés mellény, a közepes fokút a barna, a legalacsonyabb szintű védelmet a fekete címkés testvédő nyújtja.

tiberius_ii__by_0otoxic_hearto0-d3b3rgc.jpg

 

A lovagló kesztyű

 

A lovagló kesztyűnek hatákonyan kell védenie a kezeket, hogy a kantárszárak ne horzsolják fel az ujjakat, illetve, hogy az ujjak ne merevedjenek meg a hidegtől, azonban a segítség adásban nem szadab hátráltatnia. A lovasok már rég óta használnak puha, vékény bőrből készült, különleges szabású kesztyűket, amelyek lehetővé teszik a legfinomabb segítség adást is. A varratoknak puháknak kell lenniük, az ujjak között nem szabd őket érezni, ugyanakkor azonban fő, hogy tartósak és erősek legyenek.  

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.