Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovas filmek

2011.06.11

 A nagy derby

  (National Velvet, 1944)

 

000569221-8231-625.jpg

taylor.jpg

Amerikai dráma. 118 perces. 

 

A történet egy fiatal lányról, Velvetről szól, aki szenvedélyesen imádja a lovakat, és mikor megnyeri Pie-t, az élénk paripát a helyi tombolán, Mi Taylor személyében olyan mentorra talál, aki versenyzésre bátorítja, és segíti felkészülését Anglia legnagyobb lovas versenyére.

 

Rendezte: Clarence Brown

 

 

Szereplők: Elisabeth Taylor (Velvet Brown), Mickey Rooney (Mi Taylor), Donald Crisp (Mr. Herbert Brown), Anne Revere (Mrs. Araminty Brown)


 

 

 

Felhőcske

(Misty, 1961)

 

misty2.jpg

Amerikai családi film. 91 perces.

Egy testvérpár elveszti a szüleit, és a nagyszüleiknél élnek. A szomszéd kis szigetről minden évben átúsztatják a vadpónikat, és a csikókat eladják. A testvérpár kinéz egy sárga kancát, összegyűjtik rá a pénzt, és megveszik. Kiderül, hogy a szüleiknek is az a ló (Fantom) volt az álmuk annak idején. Fantomnak van egy csikója, ő Felhőcske. A kanca megszelídül, lovagolják is, de visszavágyik a szigetre, a gyerekek el is engedik, de a csikó velük él tovább.

Rendezte: James B. Clark

Szereplők: David Ladd (Paul Beebe), Pam Smith (Maureen Beebe), Arthur O'Connell (Grandpa Beebe), Anne Seymour (Grandma Beebe), Duke Farley (Eba Jones)

 

 

 

 

 

 

Valdez lovai

(Chino, 1973)

 

valdez-il-mezzosangue_.jpg

A nagy Olasz-francia-spanyol western, dráma. 110 perces film.

Valdez a Mexikóhoz közeli, sziklás hegyekkel körülzárt lankán épített házában él egyedül és vadlovak befogásából, szaporításukból, betörésükből és eladásukból tartja fenn magát, valamint farmját. Egy vándor lovas fiú kér nála menedéket és szegődik el hozzá segítségnek. Egyik reggel Valdez egy szögesdrót kerítést talál a lovai mozgási útvonalán és egy súlyosan sérült vemhes lovat, mert az fennakadt a kerítésen és kiscsikaját is csak Valdez segítségével tudta már megelleni. A föld tulajdonosa, akinek a húgát Valdez tanította lovagolni, közölte vele, hogy a területtel más célja van és megtiltotta, hogy húgával többet találkozzon. Valdez félti lovait és nem vállalja,hogy egymaga felvegye a tulajdonos fegyvereseivel a harcot. Lovait Mexico irányába riasztja el, útjára bocsátja fiatal segítségét, majd felgyújtja farmját és istállóit. Nekiindul az éjszakának, hogy összeterelje a lovait és új legelőt keressen nekik.

 

Rendezte:John Sturges

Szereplők: Charles Bronson (Chino Valdez), Marcel Bozzuffi (Maral), Vincent Van Patten (Jamie Wagner), Jill Ireland (Louise), Fausto Tozzi (Cruz)


 

 

Vadlovak földjén

  (Mustang Country, 1976)

 

mustang-country.jpg

Amerikai kalandfilm. 79 perc.

A kiöregedett rodeó sztár hosszú évek óta él egy farmon kutyájával, s egyetlen cél hajtja: elkapni Suhanót, akiért ötszáz dollár jutalmat ígértek. A gyönyörű vadló legendává vált a környéken, mivel senkinek sem sikerült még befognia. Dan nemcsak a busás jutalom miatt üldözi a lovat, egyszerűen képtelen felhagyni a vadászattal. Egy üldözés során azonban balesetet szenved és Nika, az iskolából elszökött árva indiánfiú talál rá. Suhanó nyomát követve a vadonban hamarosan összebarátkoznak, s együtt próbálják a páratlan jószágot megszelidíteni.

Rendezte: John C. Champion

Szereplők: Joel McCrea (Dan), Nika Mina (Nika), Robert Fuller (Griff),  Patrick Wayne (Tee Jay)

 

 

 

A nagy vágta

(International Velvet, 1978)

 

international-velvet-1978.jpg

 

127 perces, brit dráma. A nagy derby (National Velvet) című 1944-es film folytatása.

Az amerikai Sarah Brown elveszíti szüleit, és Angliába kerül nagynénjéhez, Velvethez. Éppen akkor lát napvilágot egy csikó, aki Sarah-tól az Arizona Pie nevet kapja. Együtt kezdenek el edzeni, kitartó munkájuknak köszönhetően pedig bekerülnek a brit olimpiai csapatba. 

Rendezte: Bryan Forbes

Szereplők: Tatum O'Neal (Sarah Brown), Christopher Plummer (John Seaton), Sir Anthony Hopkins (Johnson kapitány), Nanette Newman (Velvet Brown), Peter Barkworth (pilóta)

 

 

 

A Fekete Villám

(The black stallion, 1979)

 

blackstallion.jpg

118 perces amerikai családi, kalandfilm. 

Alec édesapja a lovak és a lóversenyek megszállotja, fiát ősi legendákkal szórakoztatja - "Réges régen történt, hogy egy király meg akarta öletni Bukefaloszt, mert olyan szilaj paripa volt, hogy a király nem tudta betörni. Behozatta Bukefaloszt egy nagy arénába. Mindenfelől odasereglettek az emberek. Meg akarták nézni a legnagyobb, legfeketébb, legerősebb, legszebb lovat, akit valaha a hátán hordott a föld. Fülöp király pedig végignézett a sokaságon és azt mondta az embereinek: öljétek meg. Hirtelen egy hang hallatszott a tömegbôl: én megülöm azt a lovat. Mindenki elhallgatott, s előlépett egy gyerek. "Annyi idős volt mint Alec. "Fülöp király végigmérte és azt mondta: fiam, ha megülöd azt a lovat, a tiéd lehet. Nagy Sándor, mert ő volt a fiú, odament a lóhoz, Bukefaloszhoz, aki a küzdőtér közepén állt. Hatalmas, erős paripa volt. Patájával a földet kaparta, a szemében tűz, a lehellete parázs. Nagy Sándor odalépett hozzá és fürgén, mint a gyík, felpattant a hátára, belekapaszkodott a loboncos fekete sörényébe, azzal hajrá, már mentek is mint a villám." Alec édesapja így mesélte el fiának a régi történetet, s adta át neki Fekete Villámot.

 

 Rendezte: Carroll Ballard

 

Szereplők: Kelly Reno (Alec Ramsey), Mickey Rooney (Henry Dailey), Clarence Muse (Snoe), Michael Higgins (Neville), Ed McNamara (Jake)


 

 

 

A Las Vegas-i lovas

 (The Electric Horseman, 1979)

 

60626.gif

Amerikai dráma, 120 perces

Sonny Steele egy lecsúszott rodeó-lovas, aki reggelire való gabonapehely reklámozásában vesz részt. Egyik este egy reklámműsorban egy 12 millió dollár értékű kancán, apró villanylámpákkal kidekorált öltözékben kell a színre lovagolnia. Ám észreveszi, hogy a lovat kábítószerezték. Feltámad hát cowboy-becsülete, így megsarkantyúzza az állatot és kivágtat vele a sivatagba. De követi őt egy riporternő, Hallie, aki élete nagy sztoriját igyekszik most elcsípni. Az együtt eltöltött idő alatt egymásba szeretnek, s Hallie segít Sonnynak, hogy visszaadhassa a ló szabadságát. 

 

Rendezte: Sydney Pollack

 

 Szereplők: Robert Redford (Norman "Sonny" Steele), Jane Fonda (Alice "Hallie" Martin), Valerie Perrine (Charlotta), Willie Nelson (Wendell), John Saxon (Hunt Sears)


 

 

 

A lány és Grand 

(Gyévuska i Grand, 1981)

 

191625_galeria_a_lany_es_grand_01.jpgSzovjet filmdráma, 94 perc

 

 

Grand, a csodaszép kis csikó anya nélkül maradt. Marina gondoskodott róla, ő "nevelte fel", egészen addig, amíg gyönyörű versenylóvá nem nőtt. És később is együtt maradtak, Marina és Grand boldogan száguldoztak a végtelen réteken, amikor egyszer csak valakinek eszébe jutott, induljanak együtt a lóversenyen.

 

Rendezte: Viktor Szadovszkij

Szereplők: Marina Gyuzseva (Marina Kosevaja), Aristarkh Livanov (Guszarov), V. Jevgrafov (Polunyin), Ernst Romanov (A főedző), Nina Urgant (Marina anyja)

 

 

 

 

  Kiko, vágtass, mint a szél!

(Run like the wind, Kiko!, 1982)

 

kiko_1.jpg88 perces olasz film.

Jade nagynénjétől egy Kiko nevű kiscsikót kap ajándékba. A kislány boldogan lovagol unokatestvérével, Tombolinóval a barátságos állaton. Nerio, a jockey rájön, hogy Kikóban hatalmas lehetőségek rejlenek, szeretné, ha megnyerné a sienai híres lóversenyt, a "Paliót". De Nerio ellenségei doppingolják a lovat, amely megvadul, amikor a kislány ráül. Jade leesik a lóról, súlyosan megsebesül és elveszíti az emlékezetét. A kislány apja úgy dönt, rendez egy másik lóversenyt kislányának.

 

Rendezte: Sergio Bergonzelli

Szereplők: Richard Harrison, Michelle Peirello, Sylvia Monaco, Lorenzo Viti, Leonardo Viti

 

  

  

Vágta

(Phar lap, 1983)

 

pharlap--1-.jpg

Amerikai dráma.

 

Phar Lap legendás ausztrál versenyló titokzatos halála legalább annyira beszédtéma volt a harmincas években lovas körökben, mint óriási teljesítményei a versenypályákon. A lovat pedigree nélkül is megvásárolja egy tréner. Első versenyeit sorra elveszíti. Tommy, a lovászfiú győztest farag belőle. Átviszik versenyezni Amerikába, ahol győzelmeivel kemény pénzveszteségeket okoz a helyi bukmékereknek. Mexikóban, egy megnyert fontos verseny után holtan találják: a lóverseny köré kiépült biztosra menő üzlet számára kényelmetlen volt a papírformákat megbontó tehetség.

 

Rendezte: Simon Winger

Szereplők: Martin Vaughan, Tom Burlinson, Richard Morgan, Robert Grubb, Simon Wells

 

 

 

 

 

 

A Fekete Villám visszatér

(The Black Stallion returns, 1983)

 

black-stallion-returns.jpg

99 perces amerikai kalandfilm.

 

Amikor Alec Ramsey kisfiú volt, egy hajótörés alkalmával a gyönyörű arab telivér, a fekete Villám mentette meg az életét. Alec hazaviszi a lovat, megtanul rajta lovagolni és a lóból is versenylovat nevelnek. De a rendkívül értékes ló igazi gazdája egy marokkói sejk, Abu Ben Ishak. Rivális szaharai törzsek el akarják lopni, hogy visszavigyék hazájukba. Amikor a fekete Villám eltűnik, Alec utána repül Casablancába. Ekkor veszi kezdetét kalandos utazása, hogy ezernyi veszéllyel dacolva visszaszerezze életének megmentőjét és kedves versenylovát.

 

Rendezte: Robert Dalva

Szereplők: Kelly Reno (Alec Ramsay), Teri Garr (Alec anyja), Vincent Spano (Raj), Allen Garfield (Kurr), Woody Strode (Meslar)

 

 

 

 

 

 Sürgető ügető 

(Hot To Trot, 1988)

 

hottotrot.jpg

Amerikai vígjáték, 80 perces.

Fred P. Chaney nem egy agytröszt, bamba az ábrázata, és ezek a tulajdonságok kezdetben megmagyarázzák, miért beszélget azzal a lóval, amit az anyja hagyott rá. A ló, azaz Don meggyőzi arról, hogy ne adja el a cég rá eső részét, sőt a jószág odáig merészkedik, hogy üzleti tanácsokat ad. De az üzlet másik fele nem örül Fred társaságának, különösen a sikereinek nem, ezért mindent elkövet, hogy a különös párost tönkre tegye.

Rendezte: Michael Dinner

Szereplők: Bob Goldthwait (Fred P. Chaney), Dabney Coleman (Walter), Virginia Madsen (Allison Rowe), John Candy (Don), Cindy Pickett  (Victoria Peyton)

 

 

 

 

Irány a Nyugat

(Into the West, 1992)

 

intothewest.jpg

 

97 perces amerikai kalandfilm.

 

Két kisfiú egy csodálatos fehér paripát kap ajándékba nagyapjuktól. A ló furcsa névre hallgat: Tir na nog, amely lefordítva az Örök Fiatalság Földjét jelenti. Mit csináljon két kissrác egy lóval a lakótelepen? Először is fel kell valahogy vinni a lakásba. A szomszédok azonban panaszt tesznek a rendőrségen és a paripa a korrupt rendőrfelügyelő segítségével, egy gazdag versenyló-tulajdonoshoz kerül. A fiúk mindent elkövetnek, hogy visszaszerezzék és a televízióban közvetített díjugrató versenyen ki is szúrják a lovat. Sikerül megszöktetniük a versenypályáról és elhatározzák, hogy együtt megkeresik az Örök Fiatalság Földjét, valahol nyugaton. A rendőrséggel a nyomukban és tízezer dollár vérdíjjal a fejükön fantasztikus kalandokat élnek át egy olyan utazáson, melyről nem biztos, hogy visszatérhetnek.

 

Rendezte: Mike Newell

Szereplők: Gabriel Byrne (Papa Reilly), Ellen Barkin (Kathleen), Ciaran Fitzgerald (Ossie), Rory Conroy (Tayto), David Kelly (Nagypapa)

 

 

 

 

Az ezüst Brumby

(The silver Brumby, 1993)

 

silver-stallion.jpg

Amerikai családi film.

A Brumby jelentése: vad, vagy elbitangolt, megszelídíthetetlen ló. Az ausztrál hegyekben élő gyönyörű, ravasz vadállatot azért nevezik el az ott lévő emberek Ezüst Brumbynak, mert ezzel is csodálatukat akarják kifejezni a bátor és szilaj ló iránt. Éveken keresztül ugyanis eredménytelenül akarták befogni az ott élők, míg oda nem vetődött egy ifjú lovász, aki elhatározta, az élete árán is megszerzi a legenda szerint megszelídíthetetlennek tartott állatot. Ekkor veszi kezdetét lélegzetelállítóan izgalmas kalandjuk.

Rendezte: John Tatoulis

Szereplők: Russell Crowe (a Férfi), Caroline Goodall (Elyne Mitchell), Amiel Daemion (Indi Mitchell), 
Johnny Raaen (Jock), Buddy Tyson (Darcy)

 

 

 

 

 

Fekete Szépség
(Black Beauty, 1994)

 

feketeszep.jpg

Amerikai-angol kalandfilm, 88 perces.

 

A történet középpontjában egy gyönyörű és rendkívül okos ló áll, Fekete szépség, aki túlságosan is bízik a kétlábúakban. Azt hiszi, minden ember olyan, mint első, szerető gazdái. Farmról farmra vándorol, kalandok és megpróbáltatások sorát éli át, míg végül igazi barátra és otthonra lel. Ebből a megható történetből kirajzolódik, hogy miként érezhet egy ló, ha emberségesen bánnak vele, és miképp, ha nem.

 

Rendezte: Caroline Thompson

Szereplők: Sean Bean (Grey), David Thewlis (Jerry Baker), Alan Cumming (Fekete Szépség hangja), Jim Carter (John Manly), Peter Davison (Squire Gordon), Alun Armstrong (Reuben Smith), John McEnery (Mr. York), Peter Cook (Lord Wexmire), Adrian Ross Magenty (Lord George)

 

 

 

Villám

(Flash, 1997)

 

villam.jpg

 

Amerikai dráma.

 

A fiatal Connor mindig meglátogatja az útjába eső farmon élő lovat, Villámot. A fiú szeretné megvenni őt, ezért még munkát is vállal, apja pedig öt hónapra egy hajóra megy dolgozni, hogy legyen pénz a számlákra és a lóra is. Közben Connor elveszíti nagyanyját, a családi házat el akarják árverezni, így a fiú kénytelen lemondani Villámról. Az új gazda nem bánik jól a lóval, ezért Connor megszökteti, és lóháton indul apja után.

 

Rendezte: Simon Wincer

Szereplők: Lucas Black, Brian Kerwin, Shawn Toovey, Tom Nowicki, Von Coulter, Ellen Burstyn, Dan Biggers

 

 

 

 

 

 

A suttogó 

(The horse whisperer, 1998)

 

suttogo2.jpg

170 perces amerikai romantikus dráma.

 

A 14 éves Grace MacLean súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie, az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez, akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

 

Rendezte: Robert Redford

Szereplők: Robert Redford (Tom Booker), Scarlett Johansson (Grace McLean), Kristin Scott Thomas (Annie MacLean), Sam Neill (Robert MacLean), Dianne Wiest (Diane Booker), Chris Cooper (Frank Booker), Ty Hillman (Joe Booker)

 

 

 

Szabad, mint a szél

(Running free, 1999)

 

szabadmintszel.jpg

Amerikai kalandfilm. 81 perc. 

 

Röviddel az első világháború előtt nagy teherbírású bányalovak érkeznek a németek afrikai bányáiba. A hosszú tengeri út során az egyik kanca kiscsikónak ad életet. A parton azonban elszakítják anyjától a kiscsikót. A magára hagyott újszülött minden bizonnyal hamar elpusztulna, ha egy közelben dolgozó árva kisfiú nem viselné gondját. A megerősödött csikó megszökik és a közeli sivatag felé veszi az irányt, ahol életre szóló barátságot köt egy bennszülött kislánnyal és egy antiloppal.

 

 

 

Rendezte: Sergei Bodrov

Szereplők: Chase Moore (Richard gyermekként), Maria Geelbooi (Nyka), Arie Verveen (Richard felnőttként), Robin Smith (Blacksmith), Morne Visser (Groom)

 

 

 

Vágta

(Seabuiscuit, 2003)

 

vagta.jpg

141 perces amerikai filmdráma.

 

Charles Howard amerikai milliomos mindenét elvesztette az 1929-33 közötti Nagy Depressziónak nevezett gazdasági összeomlásban. Kiábrándultan bolyong Mexikóban, mikor megismerkedik Marcelával, aki második felesége lesz. Közös a szenvedélyük a lovak iránt, ezért Charles vásárol egy szép lovat. Seabiscuit három éves mén, felmenői között nincsenek nagy bajnokok, ám Charles két hírhedt szakemberre bízza nevelését. Tom egykori ügyes cowboy, a vad musztáng lovak szakértője, de maga is kezelhetetlen alak. Johnny pedig bokszolónak túl kicsi volt, zsokénak meg túl nagy. Így is sok versenyt nyert, de már félig megvakult. Ezzel a két, sokak által leírt emberrel és esélytelen lovával kezd nyerni nagy pénzeket az egykori milliomos, akinek barátai számánál már csak ellenségei száma növekszik jobban.

 

Rendezte: Gary Ross

 

Szereplők: Jeff Bridges (Charles Howard), Elizabeth Banks (Marcela Howard), Chris Cooper (Tom Smith), Tobey Maguire (Red Pollard), William H. Macy (Tick Tock McGlaughlin

 

 

 

Zafír

(Zafir, 2003)

 

zafir2.jpg

90 perces, dán családi film.

 

Lena egy lovasbalesetben vesztette életét, Zafír hátán. A lovat az eset óta nem lovagolja senki, hanem lakat alatt tartják. Lena testvére, Anna azonban Zafír nyergébe vágyik, hogy ezzel is áldozhasson elveszített szeretettének emlékéért. A szülők azonban rettegnek a gondolattól, hogy lányuk Zafírra üljön, így minden eszközzel Anna terve ellen dolgoznak.

 

Rendezte: Malene Vilstrup

 

Szereplők: Rose Marie Hermannsen (Anna), Mie Catrine Uhre (Lena), Claus Bue (Niels), Katrine Schnoor (Sharbat), Henrik Lykkegaard (Jens)

 

 

 

Vak vágta a jövőbe

(The Long Shot: Believe in Courage, 2004)

 

vakvagta.jpg

100 perces, amerikai filmdráma.

 

Annie Garrett lótenyésztő, egyedülálló anya, akit nemrégiben hagyott el a férje. Hogy új életet kezdjen, egy coloradói farmon helyezkedik el, mint tenyésztő és oktató. Egész életét beárnyékolja húga korai halála, aki maga is tehetséges versenyző lehetett volna. Annie azt reméli, hogy a múltat végképp le tudná zárni, ha indul a következő lóversenyen, de a tragédia itt sem kerüli el életét.

 

Rendezte: Georg Stanford Brown

 

Szereplők: Julie Benz (Annie Garrett), Paul Le Mat (Guido Levits), Marsha Mason (Mary Lou O'Brian), Gage Golightly (Taylor Garrett), Christopher Cousins (John Oaks)

 

 

 

 

 

 

 

Hidalgo - a tűz óceánja

(Hidalgo, 2004)

 

2004_hidalgo_wallpaper_002.jpg

136 perces, amerikai kalandfilm.

 

Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen), a hajdani cowboy annak idején maga volt a két lábon járó legenda, mára azonban a férfi (és kedves lova, a Hidalgo nevű musztáng) napja leáldozott. Hazájuk számkivetettjeiként mindkettejüknek bizonyítania kell, amikor Hopkinst - első amerikaiként - meghívják az arábiai sivatag lélekölő terepén megrendezendő "A tűz óceánja" elnevezésű 3.000 mérföldes túlélési versenyre. Minden induló a győzelmet vágyja, ezért a verseny több lesz, mint a büszkeség és becsület próbája; a versenyzők a túlélésért küzdenek, amikor kihívják maguk ellen a sorsot.

 

Rendezte: Joe Johnston

Szereplők: Viggo Mortensen (Frank T. Hopkins), Zuleikha Robinson (Jazira), Louise Lombard (Anne Davenport), Omar Sharif (Sheikh Riyadh), Adam Alexi-Malle (Aziz)

 

 

 

 

Az álmodó

(Dreamer, 2005)

 

2005_dreamer_wallpaper_001.jpg

Amerikai családi film, 100 perces. Igaz történet alapján.  

 

Ben Crane a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer, a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale, Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

 

Rendezte: John Gatins 

Szereplők: Dakota Fanning (Cale Crane), Kurt Russell (Ben Crane), Kris Kristofferson (Pop Crane), Elisabeth Shue (Lily), David Morse (Palmer)

 

 

 

 Alina álma

(Alina, 2005)

 

alina2.jpg

Német családi kalandfilm. 89 perc.

 

Alina minden szabadidejét a Terjung-tanyán tölti, ahol a lovakat gondozza. A lány jól lovagol, de ahhoz, hogy sikeres versenyző legyen, saját ló kellene, ez pedig elérhetetlen álom számára. A gazdag Jennifer szüleitől egy vagyont érő lovat kap, ám nem bánik jól Silveradoval. Ez nagyon bántja Alinát, aki rögtön megszereti a pompás állatot. Amikor az istállóban tűz üt ki, a ló sokkot kap. Amikor Silverado meggyógyul, Jennifer meg akar szabadulni tőle, apjáttól egy mások lovat követel. Vajon ki lesz Silverado új gazdája?

 

Rendezte: Brigitte Dresewski

Szereplők: Marett Katalin Klahn (Alina), Jana Flötotto (Jennifer), Tim-Kristopher, Hausmann (Patrick), Jeannine Burch (Stefanie Delius), Matthias Bullach (Ludger von Heeren)

 

 

 

Pata-Csata

(Racing Stripes, 2005) 

 

2005_racing_stripes_019.jpg

 

Dél-afrikai-amerikai családi vígjáték, 102 perc.

 

Egy vándorcirkusz a viharban elveszíti rendkívül értékes szállítmányát: egy csodálatos zebracsikót. Nolan Walsh lótenyésztő talál rá a megrettent állatra, és hazaviszi lányának, Channingnek. Csíkos, a kis zebra hamar összeismerkedik a pajtaudvar szemtelen bandájával, akiket Kócos, a shetlandi póni vezet, és Franci, a bölcs, öreg kecske próbál kordában tartani. Amikor Csíkos tudomást szerez a környék legrangosabb lóversenyéről, lázas edzésbe kezd, hogy elérje álmát: legyőzni az összes lovat.

 

Rendezte: Frederik Du Chau

 

Szereplők: Hayden Panettiere (Channing Walsh), M. Emmet Walsh (Woodzie), Bruce Greenwood (Nolan Walsh), Wendie Malick (Clara Dalrymple), Gary Bullock (John Cooper)

 

 

 

 

 

Gyerek a nyeregben

(The Derby Stallion, 2005)

 

gyerekanyeregben.jpg

98 perces amerikai filmdráma.

 

A fiatal Patrick még nem tudja, mihez kezdjen az életével, de nem akar apja nyomdokaiba lépni, aki amerikaifutball-játékos volt. Aztán a fiú találkozik a régebben lovas edzőként dolgozó Houston Jonesszal,és így közelebbi kapcsolatba kerül a lovakkal. Patricknek megadatik a lehetőség, hogy indulhasson egy igazi lovasversenyen Jones lovával, de szülei minden erejükkel fiuk álma ellen vannak.

 

Rendezte: Craig Clyde

Szereplők: Zac Efron (Patrick McCardle), William R. Moses (Jim McCardle), Bill Cobbs (Houston Jones), K.C. Clyde (Copper Willams), Rob Pinkston (Chuck Overton), Michael Nardelli (Randy Adams)

 

 

 

A csikó

(The colt, 2005)

 

csiko3.jpg

Amerikai filmdráma, 102 perc.

 

A polgárháború kellős közepén az északiak oldalán álló Jim Rabb imádott lova, gyönyörű kiscsikónak ad életet. Rabb megtagadja a kiscsikó lelövéséről szóló parancsot és megtartja az állatot. A kiscsikó vigaszt nyújt a keserű időkben és a remény szimbólumává válik.

 

Rendezte: Yelena Lanskaya

 

Szereplők: Darcy Belsher (Tom Covington), Ryan Merriman (Jim Rabb), Steve Bacic (Longacre őrmester), Bill MacDonald (Woodruff őrmester), Scott Heindl (Hutton hadnagy)

 

 

 

 

 

 

 

Flicka

(Flicka, 2006)

 

2006_flicka_cover_fnl-.jpg

 

Amerikai-angol kalandfilm, 95 perc.

 

Katy szeretné átvenni a családi ranch irányítását, ám apja a bátyjának szánja ezt a feladatot. A lány szeretne bizonyítani az apjának, és úgy dönt, befogja a vadonban látott fekete musztángot. Később a lovat eladják a rodeósoknak Katy tudtán kívül, így a lány benevez az egyik versenyre, hogy visszaszerezze új társát. És a kalandok még itt sem érnek véget…

 

Rendezte: Michael Mayer

 

Szereplők: Alison Lohman (Katy McLaughlin) Danny Pino (Jack), Maria Bello (Nell McLaughlin), Ryan Kwanten (Howard), Tim McGraw (Rob McLaughlin)

 

 

 

 

 

 

Jó lovam, Mississippi

(Hände weg von Mississippi, 2007)

 

mississippi.jpg

Német, családi vígjáték.

 

Emma a nyári szünetben nagyanyja farmjára utazik imádott Mississippijéhez. A hely tulaj-donosa azonban eltávozik, és örökösének unokaöccsét, Albertet jelöli meg. Ő gyorsan eladja a kancát Emma nagyijának, Dolly-nak, de mikor a férfi átolvassa a végrendeletet, hirtelen egy kisebb vagyont is kifizetne a lóért. Emma kideríti, hogy Albert egy szuper-marketet akar építeni a farm helyén (ami a kisboltok végét jelentené), örökségét viszont csak akkor kapja meg, ha jól viseli Missi gondját.

 

Rendezte: Detlev Buck

Szereplők: Zoë Mannhardt, Katharina Thalbach, Karl Alexander Seidel, Konstantin Kaucher, Christoph Maria Herbst 

 

 

 

 

 

Pónikaland - Holdtánc és Pepita

(Moondance Alexander, 2007)

 

poni.jpg

Amerikai családi film, 94 perc.

 

A bogaras édesanyjával él Moondance, az életre való tinilány. A suli befejezése után újabb eseménytelen nyári szünet elé néz. Egy találkozás azonban mindent megváltoztat. Egyik nap foltos pónilovat talál, amely megszökött a karámból. Moondance visszaviszi Pepitát a gazdájának, a mogorva Dante Longprének. Megtudja a férfitól, hogy a póni valóságos ugróbajnok. Rábeszéli Dantét, hogy Pepita nyergében hadd próbáljon szerencsét a Bow Valley-i ugróversenyen. Dante segítségével - társai ármánykodása ellenére - Moondance bebizonyítja, hogy a kitartás meghozza gyümölcsét.

 

Rendezte: Michael Damian

Szereplők: Kay Panabaker (Moondance Alexander), Don Johnson (Dante Longpre), Lori Loughlin (Gelsey Alexander), James Best (Buck McClancy), Sasha Cohen (Fiona Hughes)

 

 

 

Flicka 2.

(Flicka 2., 2010)

 

flicka-2-dvd.jpg

Amerikai családi film.

 

A nagyvároshoz szokott Carrie-nek édesanyja halála után az apjához kell költöznie egy wyomingi lovastanyára, ahol hozzá kell szoknia a vidéki élethez. Nemsokára találkozik Flickával, a fekete musztánggal, aki unokatestvérének, Katy-nek a lova volt. Mikor Carrie-t megmarja egy kígyó, Flicka menti meg, és ezután elválaszthatatlanokká válnak.

 

Rendezte: Michael Damian

Szereplők: Patrick Warburton, Tammin Sursok, Clint Black, Emily Tennant, Reilly Dolman, Ted Whittall

 

 

 

 

A paripa

(Secretariat, 2010)

 

2010_secretariat_017.jpg

Amerikai dráma. Igaz történet alapján.

 

A film Secretariat, az amerikai versenyló igaz történetét meséli el. A paripa tulajdonosa, Penny Chenery mindent elkövetett annak érdekében, hogy különleges lovából sikeres versenyzőt faragjon. A dicsőséghez vezető út nem volt könnyű, de a kemény munka meghozta gyümölcsét, és Secretariat neve azóta is a leghíresebb versenylovak között szerepel.

 

Rendezte: Randall Wallace

Szereplők: Diane Lane (Penny Chenery), John Malkovich (Lucien Laurin), Scott Glenn (Ogden Phipps), James Cromwell, Dylan Walsh 

 

 

 

Hadak útján

(War Horse, 2011)

war-horse-art_510.jpg

 

Amerikai-indiai háborús filmdráma, 146 perc.

A Hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl - így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az első világháborúval. A temérdek akadály ellenére Joey mindig bátran szembenéz a veszéllyel, megérinti az embereket, és megváltoztatja mindenkinek az életét, akivel útközben találkozik. Albert azonban képtelen elfelejteni hű hátasát és egyben legjobb barátját, így hátrahagyva otthonát, a francia harcmezőket veszi célba, hogy megtalálja, és hazavigye az ő csatalovát.

Rendezte: Steven Spielberg

Szereplők: Peter Mullan (Ted Narracott), Jeremy Irvine (Albert Narracott), Emily Watson (Rose Narracott), Tom Hiddleston (Nicholls kapitány), David Thewlis (Lyons) 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

film

(lovas, 2012.12.26 20:48)

Honnan lehet letölteni ezekt a filmeket??

Re: film

(Romi, 2015.01.09 17:43)

ncore-ról lelehet(kivéve az alina álmát)

Re: film

(Vígh Vivien, 2013.12.12 11:32)

Pl. Microbit vagy N core vagy Bitware erről le lehet tölteni!!

alina

(kikiki, 2014.11.22 21:08)

Hol tudom megnézni az Alina álmá

hgj

(babafasz, 2011.11.25 21:19)

baby

valaki tudja

(nikol, 2012.12.08 21:44)

meg tudnátok mondani hol tudom letölteni a Flicka 2 ?
és a Zafírt?

Re: hgj

(vera, 2014.06.13 14:00)

mért az a neved,hogy babafasz

mindenki

(Sőti Ildikó, 2014.05.23 22:15)

Az Alina álmát én is le szerettem volna tölteni de egyszerűen nem tudom hol,mert azt sem tudom hol lehet.

letöltés

(dodo, 2014.01.22 20:06)

És egyszerűen lehet letölteni ezeket a filmeket ?Csak mert nekem egy pár ilyen oldallal adódott problémám és szinkronos?
Amúgy köszi mert tényleg jó hogy leírtad mert én is szeretem a lovakat és ezeket a filmeket még nem láttam.

INKE

(EDINA, 2014.01.11 19:35)

JO

huuuu

(lóimádó, 2013.03.29 09:19)

köszi .nagy segítség ez az oldal!:-):-)
Imádom a lovakat, és a lovas filmeket!!

(lólólóló, 2013.01.30 15:43)

Tök tüti!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))):PPPPPPPPPPPPPPPP

:)

(hanna, 2012.12.19 17:57)

:) :)

hold virág u.

(hanna, 2012.12.19 17:56)

a legjobb a suttogó

orsirebi@freemail.hu

(Rebi, 2012.11.22 19:09)

honnan lehet letölteni a vágtát( phar lap)??

Re: orsirebi@freemail.hu

(sya, 2012.12.08 21:47)

a Bigtorrent -EN FENT VAN MAGYARUL

film

(alex, 2012.12.01 10:16)

mi a filmnek a neve?
Zöld ló a boritóképe!

vaniiiiiiii.:'D

(vani, 2012.07.02 10:24)

honnan lehet letölteni az alina álma-t ???

mindenki

(Barbi , 2012.05.02 19:26)

honnan tudom letölteni az alina álmát ?????